Wattbike

Wattbike gebruikers
 
De Wattbike
De Wattbike registreert je hartslag, je trapfrequentie en vermogen en maakt dat de intensiteit van jouw trainingen extreem nauwkeurig kan worden bepaald. De monitor van de Wattbike geeft op een overzichtelijke manier een grote variëteit aan data weer. De software biedt verder ‘real time’ informatie die gebruikt kan worden door de sporter en de trainer. Hiermee kunnen verschillende test- en trainingsvormen op een nauwkeurige manier worden uitgevoerd. De Wattbike heeft ingebouwde tests voor onder meer maximaal vermogen die je kunt aflezen via de Wattbike monitor.

De Wattbike biedt een natuurlijk fietsgevoel door luchtweerstand. De Wattbike is de eerste indoor fiets die is uitgerust met een vliegwiel dat luchtweerstand genereert. Hiermee bootst de Wattbike de weerstand van je wiel op de weg natuurgetrouw na.
 
Fietstechniek
De fietsmonitor van de Wattbike laat door middel van afbeeldingen zien hoe het met je fietstechniek gesteld is. Hoe is de krachtverdeling tussen je linker- en rechterbeen? Hoe zit het met je trek- en duwkracht? De Wattbike laat het allemaal zien!


 
Ergonomie
De Wattbike is bovendien zo ontworpen dat hij precies zo kan worden afgesteld als jouw eigen racefiets of mountainbike.


 
Wattbike, ook voor niet-fietsers
Natuurlijk is een Wattbike vooral interessant voor fietsers. Maar wist je dat bijvoorbeeld ook schaatsers, skiërs, roeiers, judoka’s en rugbyers veelvuldig gebruik maken van de Wattbike? De wereldberoemde All Blacks bijvoorbeeld hebben de Wattbike ingepast in hun trainingsprogramma. Zou Nieuw-Zeeland dáárom in 2015 de Wereldkampioenschappen Rugby in Engeland hebben gewonnen?