Ons trainersteam

Mooie Wattbikes, waar je real time je vermogen, je hartslag, je trapfrequentie en je fietstechniek kunt aflezen, is één.

 

Een gezellig trainingscentrum, waar je graag naar toe gaat, om te trainen, je fietsvrienden weer te zien, koffie te drinken en vermogensmeters (van Precision 4iiii), Wahoo- (TICKR, ELEMNT en KICKR) en Garmin-artikelen (zoals de Forerunner en de Edge)- en en je sportdrank-/ voeding te kopen, is twee.

 

Maar Wattbike trainingen worden pas écht een groot succes, wanneer die trainingen worden verzorgd door enthousiaste en vakkundige trainers. En die hebben we bij Fietsen op Wattage! Hieronder stellen we ze aan je voor …

 

Eveline Bremmer

Hoe leuk is het met de prachtige Utrechtse Heuvelrug als achtertuin en fietsen als liefde…

 

De liefde voor het fietsen is bij mij al vroeg begonnen. Op 14 jarige leeftijd fietste ik naar Luxemburg op fiets met 3 versnellingen. Ik reis graag per fiets, met volle bepakking op mijn vakantiefiets door Europa of met alleen een rugzakje op de racefiets. Fietsen kan altijd en overal.  Zo ben in in de zomer van 2017 naar de Noordkaap gefietst.

 

Naast het geven van fietstrainingen op de weg heb ik ruime ervaring in het geven van schaatstrainingen en wedstrijd-coachen bij 11-15 jarigen. Het fietsen is een goede zomeractiviteit voor schaatsers. Uiteraard schaats ik zelf ook graag, doe mij maar een strenge winter!

 

Ik vind het erg leuk om mensen enthousiast te maken voor het fietsen, zonder daar een té ingewikkeld schema bij te houden, het moet voor iedereen te doen zijn! En dat is het wattbiken zeker! Wattbiken is geschikt voor elke fietser, je traint op je eigen niveau en toch doe je als groep de training. We hoeven op niemand te wachten en rijden nooit lek 😉

 

Kirsten Niessen
Kirsten

Als wedstrijdrenster bij de elite-vrouwen train ik al een aantal jaren met een wattage systeem.

 

Mede doordat dit de meest betrouwbare manier is om je eigen capaciteiten en progressie vast te stellen, was ik meteen enthousiast over de indoortrainingen op de Wattbike! De effectiviteit en intensiteit die je bereikt tijdens een training op de Wattbike werd me uit eigen ervaring duidelijk en breng ik nu graag over op andere fietsers.

 

Een Wattbike training geven, en doen, is voor mij de perfecte combinatie van gericht trainen, uitdaging en gepassioneerd bezig zijn met fietsen. Daarbij vind ik het fantastisch om te zien hoeveel vooruitgang de ‘Wattbikers’ boeken. Ik weet namelijk zélf hoeveel voldoening je hier als sporter uit haalt!

Gert Noordhoek

Pas in 2004 ben ik écht gaan sporten. Ik maakte voor die tijd wel fietstochten en lange wandelingen, maar écht sporten kon ik dat niet noemen. Allereerst ben ik begonnen met hardlopen om iets aan mijn conditie en overgewicht te doen, ik was namelijk veel te zwaar en had nauwelijks conditie. Omdat ik merkte hoe goed het me deed, werd dit gaandeweg een levensstijl voor mij. Van niet-sporter maakte ik in een paar jaar tijd de transitie van beginnende sporter naar hardlooptrainer. Sporten heeft me namelijk veel gebracht. Behalve flink afvallen en een betere conditie ben ik beter in contact met mijn lichaam en gevoelens gekomen bijvoorbeeld. Hoe meer ik bewoog, hoe beter mijn stemming werd!

 

Sinds 2010 verzorg ik diverse trainingen aan verschillende doelgroepen. Hardlopen voor volwassenen met autisme, mountainbikeclinics voor beginnende mtb-ers, een vrouwenloopgroep begeleiden, mensen met een verstandelijke beperking begeleiden bij het maken van tochten op de mountainbike, het (sportief) begeleiden van mensen met een burn-out of depressie, mindfulness clinics geven, etc., etc..

 

Behalve hardlopen, ben ik in de loop der tijd ook steeds meer gaan fietsen. Niet alleen op de Utrechtse Heuvelrug, maar ik heb ook de recreanten versies gefietst van de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Liege Bastogne Liege, Mergelheuvelland Tweedaagse, etc, etc…

 

In 2014 maakte ik kennis met de Wattbike. Ik ontdekte al snel dat je op een Wattbike op een manier kunt trainen die op de weg niet of nauwelijks haalbaar is. Wanneer ik buiten fiets, geniet ik graag van steeds weer een andere omgeving, maar veel sneller ga je van dat soort ritjes niet fietsen. Met de trainingen -binnen- op de Wattbike geef ik mijn conditie een extra boost en kan ik langer en beter buiten fietsen. Meer genieten dus!

 

Harmen van der Panne

Harmen

 

Ik ben Harmen en ik ben met Harmen verzet actief in sales, onderwijs en sportdienstverlening. Behalve Wattbiketrainer ben ik bootcamp- en fitnessinstructeur,  werk ik voor Cyclon en bij een opleidingsinstituut.

 

Trainen bij Fietsen op Wattage gaat jou absoluut een nog betere wielrenner, mountainbiker of schaatser maken. Daar ben ik van overtuigd! Ontmoeten we elkaar in mijn training?

 

Ik heb een gezondheidskundige achtergrond en in mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd bezig met fietsen, sport en trainings-/voedingsleer. In november ’16 rondde ik mijn opleiding tot sportinstructeur bij de AALO af.

 

 

Harry Dohmen
Harry
Ik ben Harry Dohmen, woon met mijn vrouw en kinderen in Driebergen-Rijsenburg.

 

Sinds 1 november 2015 ben ik fulltime wielren trainer, bikefitter en adviseur voor mensen die dezelfde passie hebben als ik, namelijk fietsen. Binnen Fietsen op Wattage ben ik verantwoordelijk voor de Wattbike trainingsprogramma’s. Daarvoor treed ik geregeld in overleg met specialisten uit binnen- en buitenland.

 

Fietsen doe ik op vakantie met bagage. Fietsen doe ik op een racefiets waar dan ook, en af en toe nog op een mountainbike, én op de Wattbike natuurlijk!

 

Mijn mooiste ervaring met de fiets is afgelopen voorjaar geweest, ik kon na 15 jaar weer eens een nieuwe racefiets ophalen. Het moment dat ik bij de fietsspeciaalzaak binnenliep en mijn nieuwe racefiets zag staan was super. Wauw, is die voor mij? Dat waren mijn eerste gedachten! Maar eigenlijk is elk moment dat ik weer op de racefiets kan zitten, een mooi speciaal moment.

 

 

Richard van der Wurff

 

 

Nadat ik in 2014 als niet getalenteerd maar wel fanatiek (race-)fietser kennismaakte met de Wattbike, raakte ik daar zó enthousiast over, dat ik in november 2015 in Maarsbergen (gemeente Utrechtse Heuvelrug) een eigen indoor fietstrainingscentrum ben gestart, Fietsen op Wattage.

 

Binnen of buiten fietsen is voor mij geen vraag. Ik hoorde één van onze deelnemers zeggen “fietsen doe ik buiten, trainen doe ik vooral binnen”. En daar sluit ik me van harte bij aan. En trainen doe ik het liefst op de Wattbike, het hele jaar door, want Wattbiken is niet “zo maar wat(t) fietsen … Het helpt namelijk niet alleen je kracht en je conditie maar ook je fietstechniek te verbeteren! Alle data die nodig zijn om dat te meten, kan je aflezen op de monitor.

 

Voor mij geldt: 1 of 2 keer per week gericht, veilig en tijdsefficiënt trainen op de Wattbike en daarvóór en daarna wat kletsen met de andere deelnemers, om zo goed mogelijk geprepareerd te zijn op heerlijke ritten buíten, soms snel, soms ver, vaak op de Utrechtse Heuvelrug of elders in Nederland, maar het aller-, aller-, allerliefst in heuvel- en bergachtige streken in het buitenland, waarbij Italië een speciale plek inneemt.