Ons trainersteam

Mooie Wattbikes, waar je real time je vermogen, je hartslag, je trapfrequentie en je fietstechniek kunt aflezen, is één.

 

Een gezellig trainingscentrum, waar je graag naar toe gaat, om te trainen, je fietsvrienden weer te zien, koffie te drinken en vermogensmeters (o.a. van Precision 4iiii), Wahoo- (TICKR, ELEMNT en KICKR) en Garmin-artikelen en je sportdrank-/ voeding te kopen, is twee.

 

Maar Wattbike trainingen worden pas écht een succes, wanneer die trainingen worden verzorgd door enthousiaste en vakkundige trainers. En die hebben we bij Fietsen op Wattage! Hieronder stellen we ze aan je voor …

 

Bernadette Kok-van Hinsbergen

Als recreatief wielrenner hou ik van alles wat met fietsen te maken heeft. Dit is te zien aan het aantal fietsen waar ik op rij: racefiets, toerfiets, speed pedelec en een motorfiets. O ja, ook nog een Spinning fiets, want ik ben ook nog eens spinning instructeur bij de sportschool in mijn woonplaats.  En last, maar zeker not least, de Wattbike!

 

Tijdens het wielrennen kan ik mij met veel plezier volledig uitleven en daarnaast ook nog eens genieten van alle moois in de natuur. Heerlijk mijn ‘kop’ leeg fietsen en daarbij ook nog eens mijn eigen grenzen telkens weer te verleggen. Of ik nu alleen fiets of met mijn club, ik geniet van de mensen waarmee ik fiets, die ik onderweg ontmoet, waarmee ik train of die ik train. Hierdoor ontstaan mooie vriendschappen en leer ik via deze vrienden nog meer van deze gave sport.

 

Vijf jaar geleden ben ik begonnen op een tweedehands racefiets, met als doel om gewicht te verliezen en een betere conditie te krijgen. Na vele mooie ritten op mijn oude fiets, in combi met veel zadelpijn en gevoelige knieën, hoorde ik voor het eerst van leven van de term ‘bike fitting’. Zo kwam ik bij Harry/Richard in Maarsbergen terecht. Hier maakte ik kennis met de Wattbike en zo was de volgende uitdaging geboren.

Inmiddels geniet ik al weer 3 jaar van de Wattbike trainingen. Lekker knallen: om zo meer progressie te maken in kracht, snelheid, souplesse en fietstechniek! Want door het Wattbiken heb ik ook nog meer een kijkje mogen krijgen in de theorie en de kennis achter het zo efficiënt mogelijk fietsen.

 

En heel leuk, inmiddels diende de volgende uitdaging zich aan: die van Wattbike-trainer. Ik kijk uit naar de vele mensen die ik op deze manier beter mag gaan leren kennen. Én naar alles wat ik zo verder mag leren en delen door de trainingen en nieuwe contacten.

 

Eveline Bremmer

Hoe leuk is het met de prachtige Utrechtse Heuvelrug als achtertuin en fietsen als liefde…

 

De liefde voor het fietsen is al vroeg begonnen, op 14 jarige leeftijd fietste ik naar Luxemburg op een 3-versnellingsfiets. Ik reis graag per fiets, met volle bepakking op mijn vakantiefiets door Europa of met alleen een rugzakje op de racefiets. Fietsen kan altijd én overal. Zo ben ik in de zomer 2017 naar de Noordkaap gefietst.

 

Naast het geven van fietstrainingen op de weg heb ik ruime ervaring in het geven van schaatstrainingen en wedstrijdcoachen bij 11-15 jarigen. Het fietsen is een goede (zomer)activiteit voor schaatsers. Uiteraard schaats ik zelf ook graag, doe mij maar een strenge winter!

 

Ik geef sinds 2012 racefietstrainingen aan beginnende en licht gevorderde racefietsers, najaar 2017 ben ik ook met een damesgroep gestart in Maarsbergen. Ik vind het erg leuk om mensen enthousiast te maken voor het fietsen, zonder daar een ingewikkeld schema bij te houden, het moet voor iedereen te doen zijn!

 

Dat is het wattbiken zeker, het is geschikt voor elke fietser, je traint op je eigen niveau en toch doe je als groep de training. We hoeven op niemand te wachten en rijden nooit lek.. ik zit zelf 2 keer per week op de wattbike en ben groot fan van de XL trainingen…

 

Naast de wattbike- en racefietstrainingen verzorg ik ook clinics en cursussen Mindful Cycling op de Utrechtse Heuvelrug.

 

Iris Bakker-Terpstra

Mijn naam is Iris en ik heb vol enthousiasme de instructeursopleiding gevolgd om training te kunnen geven bij Fietsen op Wattage! Na jaren op kantoor als studie adviseur op Nyenrode te hebben gewerkt heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik heb Nyenrode verlaten om mij volledig te focussen op sport.

 

Mijn grote passie is sporten. Ik probeer graag verschillende dingen, variërend uit van klimmen in een klimhal, wandeltochten in de bergen tot suppen in de zomer. Maar mijn twee grote sportliefdes zijn wielrennen in de zomer en snowboarden in de winter.

 

Mijn liefde voor het fietsen is gestart toen ik ongeveer 20 was, eerst op de mountainbike weekenden weg en daarna hele zomers verschillende tochten door Oostenrijk. Nu ik moeder ben van Figo van 6 en Thomas van 3 kwam er íets minder tijd om dagen achtereen op de mountainbike te zitten en ben ik vooral gaan wielrennen. Wat is dat heerlijk. Graag stel ik mijzelf een aantal doelen per jaar, zoals dit jaar de Elfstedentocht op de fiets. Daarvoor train ik onder begeleiding, zowel buiten als binnen!

 

Naast de trainingen die ik bij Fietsen op Wattage geef, ben ik ook trainer en coördinator bij Mom in Balance, een organisatie die trainingen geeft aan vrouwen die zwanger of net bevallen zijn, of die gewoon keihard willen trainen in de buitenlucht. Ook werk ik in een personal training studio waar mensen komen die willen werken aan een gezonder lichaam en een veranderingspatroon willen aanbrengen in hun leven door te gaan sporten!

 

Ik heb heel veel zin om de trainingen te verzorgen en hoop jullie snel (weer) te zien!

 

Jeltje Loomans

Hallo, mijn naam is Jeltje en ik ben net als jullie een enthousiaste sporter. Tijdens mijn jeugd heb ik vooral getennist en de droom gehad om op Wimbledon te staan; helaas heb ik dat niet gehaald. Ik heb een bachelor en master in bewegingswetenschappen gedaan en daarna heb ik een paar jaar de wereld rondgereisd als Traveling Coach van een tennistalent.

 

De afgelopen jaren heb ik mijn tennisracket langzaam maar zeker ingeruild voor de fiets. Ik heb al op veel mooie plekjes in de wereld op de mountainbike gezeten en geniet er echt van! Vorig jaar wilde ik een nieuw doel en heb ik voor het eerst een triatlon gedaan. Ik heb mijn zus toen ook enthousiast gekregen en we hebben samen de wedstrijd in Madrid voltooid. Mijn zus werkt toevallig voor Wattbike in Amsterdam!

 

Naast het lesgeven hier, werk ik ook voor Cube in Leersum en zal ik vooral in de bossen rond de Heuvelrug te vinden zijn op de fiets. Ik heb er heel veel zin in en tot snel allemaal!

 

Kirsten Kelderman- Niessen
Kirsten

Als wedstrijdrenster bij de elite-vrouwen train ik al een aantal jaren met een wattage systeem.

 

Mede doordat dit de meest betrouwbare manier is om je eigen capaciteiten en progressie vast te stellen, was ik meteen enthousiast over de indoortrainingen op de Wattbike! De effectiviteit en intensiteit die je bereikt tijdens een training op de Wattbike werd me uit eigen ervaring duidelijk en breng ik nu graag over op andere fietsers.

 

Een Wattbike training geven, en doen, is voor mij de perfecte combinatie van gericht trainen, uitdaging en gepassioneerd bezig zijn met fietsen. Daarbij vind ik het fantastisch om te zien hoeveel vooruitgang de ‘Wattbikers’ boeken. Ik weet namelijk zélf hoeveel voldoening je hier als sporter uit haalt!

 

Gert Noordhoek

Pas in 2004 ben ik écht gaan sporten. Ik maakte voor die tijd wel fietstochten en lange wandelingen, maar écht sporten kon ik dat niet noemen. Allereerst ben ik begonnen met hardlopen om iets aan mijn conditie en overgewicht te doen, ik was namelijk veel te zwaar en had nauwelijks conditie. Omdat ik merkte hoe goed het me deed, werd dit gaandeweg een levensstijl voor mij. Van niet-sporter maakte ik in een paar jaar tijd de transitie van beginnende sporter naar hardlooptrainer. Sporten heeft me namelijk veel gebracht. Behalve flink afvallen en een betere conditie ben ik beter in contact met mijn lichaam en gevoelens gekomen bijvoorbeeld. Hoe meer ik bewoog, hoe beter mijn stemming werd!

 

Sinds 2010 verzorg ik diverse trainingen aan verschillende doelgroepen. Hardlopen voor volwassenen met autisme, mountainbikeclinics voor beginnende mtb-ers, een vrouwenloopgroep begeleiden, mensen met een verstandelijke beperking begeleiden bij het maken van tochten op de mountainbike, het (sportief) begeleiden van mensen met een burn-out of depressie, mindfulness clinics geven, etc., etc..

 

Behalve hardlopen, ben ik in de loop der tijd ook steeds meer gaan fietsen. Niet alleen op de Utrechtse Heuvelrug, maar ik heb ook de recreanten versies gefietst van de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Liege Bastogne Liege, Mergelheuvelland Tweedaagse, etc, etc…

 

In 2014 maakte ik kennis met de Wattbike. Ik ontdekte al snel dat je op een Wattbike op een manier kunt trainen die op de weg niet of nauwelijks haalbaar is. Wanneer ik buiten fiets, geniet ik graag van steeds weer een andere omgeving, maar veel sneller ga je van dat soort ritjes niet fietsen. Met de trainingen -binnen- op de Wattbike geef ik mijn conditie een extra boost en kan ik langer en beter buiten fietsen. Meer genieten dus!

 

Harry Dohmen
Harry
Ik ben Harry Dohmen, woon met mijn vrouw en kinderen in Driebergen-Rijsenburg.

 

Sinds 1 november 2015 ben ik fulltime wielren trainer, bikefitter en adviseur voor mensen die dezelfde passie hebben als ik, namelijk fietsen. Binnen Fietsen op Wattage ben ik verantwoordelijk voor de Wattbike trainingsprogramma’s. Daarvoor treed ik geregeld in overleg met specialisten uit binnen- en buitenland.

 

Fietsen doe ik op vakantie met bagage. Fietsen doe ik op een racefiets waar dan ook, en af en toe nog op een mountainbike, én op de Wattbike natuurlijk!

 

Mijn mooiste ervaring met de fiets is afgelopen voorjaar geweest, ik kon na 15 jaar weer eens een nieuwe racefiets ophalen. Het moment dat ik bij de fietsspeciaalzaak binnenliep en mijn nieuwe racefiets zag staan was super. Wauw, is die voor mij? Dat waren mijn eerste gedachten! Maar eigenlijk is elk moment dat ik weer op de racefiets kan zitten, een mooi speciaal moment.

 

Thom Evers

Al in mijn jonge jaren, toen racefietsen van Hytensile steel waren, was ik dol op fietsen en fietsen bouwen. Dat is mij altijd bijgebleven en als een rode draad door mijn leven heen. De racefiets verdween en na het starten met werken als accountmanager in technische producten en systemen werd na jaren mijn titanium Koga Miyata weer van stal gehaald. Na menig ritje op de MTB en fietsvakanties moest die natuurlijk geüpdate worden.

 

Maar door drukte werd het steeds lastiger om te mountainbiken en het bleef bij 1 keer per week met vrienden.

 

Mijn honger naar fietsen werd alleen niet echt gesteld en daarom begon ik met spinning bij mijn lokale fitnessclub. Eerst 1 keer per week en naar verloop van tijd 2 uur achter elkaar en 2 dagen. Ik miste echter het trainingsdoel. Dus verschillende cursussen gaan volgen HIT Cycling (trainen op hartslag), Indoorcycling (trainen op vermogen), Les Mills RPM (interval).

 

Deze lessen geef ik nog maar het wielerbloed wilde meer en gerichter trainen. Dus nog wat cursussen gedaan in de zin van sportmassage, krachttraining en voeding om het plaatje rond te maken.

 

Via een kennis kwam ik een paar jaar geleden via een introductietraining in aanraking met Richard, want ja als “jij een echte training wil meemaken dan moet je dit geprobeerd hebben”. En inderdaad, het was verfrissend om te zien hoe efficiënt, hoe sterk  en niet te vergeten hoe leerzaam het Wattbiken was.

 

Hoe leuk is het dan als je uiteindelijk zelf mensen mag gaan trainen als Wattbike trainer en je kennis mag delen en daar zet ik me graag voor in. Ik hoop je snel te zien of te spreken.

 

Richard van der Wurff

Nadat ik in 2014 als niet getalenteerd maar wel fanatiek (race-)fietser kennismaakte met de Wattbike, raakte ik daar zó enthousiast over, dat ik in november 2015 in Maarsbergen (gemeente Utrechtse Heuvelrug) een eigen indoor fietstrainingscentrum ben gestart, Fietsen op Wattage.

 

Binnen of buiten fietsen is voor mij geen vraag. Ik hoorde één van onze deelnemers zeggen “fietsen doe ik buiten, trainen doe ik vooral binnen”. En daar sluit ik me van harte bij aan. En trainen doe ik het liefst op de Wattbike, het hele jaar door, want Wattbiken is niet “zo maar wat(t) fietsen … Het helpt namelijk niet alleen je kracht en je conditie maar ook je fietstechniek te verbeteren! Alle data die nodig zijn om dat te meten, kan je aflezen op de monitor.

 

Voor mij geldt: 2 keer per week gericht, veilig en tijdsefficiënt trainen op de Wattbike en daarvóór en daarna wat kletsen met de andere deelnemers, om zo goed mogelijk geprepareerd te zijn op heerlijke ritten buíten, soms snel, soms ver, vaak op de Utrechtse Heuvelrug of elders in Nederland, maar het aller-, aller-, allerliefst in heuvel- en bergachtige streken in het buitenland. Zo heb ik Gent-Wevelgem, de Waalse Pijl, de Trois Ballons, de Nove Colli, Gran Fondo Marco Pantani gefietst, maar ook meerdere keren LBL, de RVV en de Jean Nelissen Classic.

 

Hoogtepunten voor mij waren m’n deelname aan de Ventoux4Cancer, m’n 2-voudige deelname aan de Pyreneeën Challenge en m’n 3-voudige deelname aan Giro di KiKa. En die laatste staat voor 2020 wéér op het programma. Fietsen in mijn favoriete Italië, en dat voor een prachtig doel. Kan het mooier?