De afgelopen weken zijn onze Wattbikes al weer ingefietst door mensen die, na een zomerstop van 2 maanden, écht niet nóg langer konden wachten. Maar vanaf zondag 1 oktober gaat het weer écht los! Dan trainen we wekelijks, verdeeld over 12 trainingsgroepen, weer op de Wattbike!

 

Het trainersteam van Fietsen op Wattage is er weer klaar voor! Jullie ook?

 

Na een mooi (en geregeld helaas heel nat …) buitenseizoen, met toch weer veel kilometers, horen wij graag jullie fietsverhalen!

Na een kop koffie springen degenen die dat willen op de Wattbikes voor een warming up en een 3 minuten-test. Dan weet je gelijk weer waar je staat! De rest pakt gewoon nog een kop koffie …

 

Daarna gaan we -in ieder geval nog één keer- de eigen racefiets (mtb of crosser mag ook natuurlijk, maar dan moet je alleen nog iets meer je best doen … ) op voor een rondje van ± 60 of ± 90 kilometer. Alleen als het weer héél erg tegenvalt, kunnen de meest fanatieke liefhebbers op de Wattbike blijven zitten, voor een mooie virtuele rit over het WK parcours in Bergen, Noorwegen.

 

Elke groep wordt begeleid door een wegkapitein. Als een groep groter dan 15 deelnemers is, dan splitsen we de groep. Na de fietstocht is er voor iedereen koffie, thee of een koude chocomel, met een Powerbar herstelreep of een Vifit Sport hersteldrank.

 

Starttijden tocht
90 km-groep (kruissnelheid 30-32 km/ uur; gemiddelde snelheid 30 km/uur): 11.15 uur
60 km-groep (kruissnelheid 28 km/ uur, gemiddelde snelheid 26-28 km/uur): 11.30 uur

 

Deelname is mogelijk met een deugdelijke fiets en als je als deelnemer voldoende gezond bent om de toertocht zonder problemen voor jezelf, andere deelnemers aan de tocht en andere verkeersdeelnemers te volbrengen. We hanteren de gouden regels van het “gedragsreglement toertochten” (waaronder het verplicht dragen van een valhelm). Deze gedragsregels vind je https://www.fietsenopwattage.nl/wp-content/uploads/2017/09/gedragsreglement-toertochten.pdf

 

Deelname kost slechts eur 5 p.p. en is zelfs helemaal gratis als je op 24 september in je Fietsen op Wattage outfit komt. Introducees zijn ook welkom (één per persoon) en betalen eur 10 p.p..

 

Aanmelden kan door een email te sturen aan info@fietsenopwattage.nl