Zaterdag bereikte ons het afschuwelijke bericht dat Harry Dohmen afgelopen zaterdag (24 juli) door een noodlottig ongeval tijdens zijn vakantie in Friesland is komen te overlijden.

 

Harry was in 2015 één van de initiatiefnemers van Fietsen op Wattage in Maarsbergen, nadat hij daarvoor al elders talloze mensen enthousiast had gemaakt voor indoor trainen en voor outdoor fietsen. ‘Train smarter ,get faster’  en ‘train indoors, perform outdoors”, gevleugelde slogans van Fietsen op Wattage, kwamen uit de koker van Harry.

 

Zijn enthousiasme etaleerde Harry als trainer bij Fietsen op Wattage/ WattCycling Maarsbergen en Utrecht, maar ook via ‘The Cycling Expert” (individuele trainingsbegeleiding, clinics en fietsvakanties), de Fietstrainershop (verkoop van fietstrainers, fietscomputers, vermogensmeters) en de laatste tijd zeker en vooral ook bij MTB Center Austerlitz (mtb-clinics en verhuur van mtb’s), dat Harry samen met Iris, ook al geen onbekende van Fietsen op Wattage in ‘no time’ tot een groot succes heeft gemaakt.

 

Reacties die we naar aanleiding van het overlijden van Harry ontvingen maakten duidelijk hoe zeer hij geliefd was. Woorden die steeds weer voorbij kwamen en die Harry ook wat ons betreft typeren:  fietstrainer, vraagbaak, geïnteresseerd, gepassioneerd, energiek, een man waar je op kan bouwen.

 

Bizar dat iemand die zo veilig fietste en daar ook als trainer altijd zo op hamerde (‘een man die ik nog nooit op een onveilige kilometer heb kunnen betrappen’, was één van de reacties) door een fietsongeval uit het leven is weggenomen.

 

We gaan Harry enorm missen. En velen met ons.

 

Monica, Stef, Sicco alle sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

 

Richard van der Wurff namens
het team van Fietsen op Wattage/ WattCycling

 

De rouwkaart van Harry vind je hier