In 2016 werd de ELEMNT gelanceerd binnen de Wahoo family.  De ELEMNT was eerste GPS-fietscomputer van Wahoo. Met de komst van de ELEMNT heeft Wahoo meteen zijn sporen verdiend.

 

Daar kwam in 2017 een prachtig vervolg op!

 

Met de lancering van de Wahoo ELEMNT BOLT benadert Wahoo een nóg breder publiek. Technisch gezien werkt de BOLT op dezelfde manier als de ELEMNT. Toch heeft dit toestel zijn eigen identiteit en doelgroep, de sportievere racefietser. De BOLT is ontworpen samen met Dimitris Katsanis, de man op het gebied van aerodynamica op de fiets die o.a de renners van Team Sky op de fiets positioneert. Mede daardoor is de ELEMNT BOLT de meest aerodynamische GPS-computer op de markt.

 

De BOLTis net als de ELEMNT zeer gebruiksvriendelijk om in te stellen. Ook bij de BOLT worden alle instellingen via de Wahoo ELEMNT APP gedaan en hoef je geen ingewikkelde menu’s op het toestel te doorlopen. Gewoon je intuïtie volgen en voor je het weet is de computer ingesteld en klaar voor gebruik.

 

Wil je navigeren, dan kun je routes via de Cloud van o.a. Strava, Ridewithgps en Komoot op het toestel zetten. Je kunt dan navigeren op kaart of Turn By Turn navigeren. Dit alles gaat via WIFI naar je toestel en na je training weer naar je favoriete app. Zo simpel is het nog nooit geweest! Wil je het nog makkelijker, dan download je een GPX route op je smartphone en zet je hem via Bluetooth op de BOLT. Start en Go!

 

Nog een gave feature is de LIVE tracking waarbij je je fietsmaten met een ELEMNT op de kaart kunt volgen en dus precies weet waar deze zich op het parcours bevinden. Kom je thuis van je rit, dan staat deze als je dat wilt alweer op Strava voor je het weet en heb je je eerste Kudo’s al weer ontvangen.

 

Nog een heel sterk punt van de BOLT is het scherm.  Er is ook hier weer gekozen voor een contrast scherm. Dit scherm gooide al hele hoge ogen bij de gebruikers van de ELEMNT. Er is duidelijk geluisterd naar de behoefte van de gebruiker om onder alle omstandigheden alle data goed en duidelijk te kunnen zien en een lange levensduur van de batterij te garanderen.  Deze batterij gaat tot wel 15 uur mee.

 

Wil je goed begeleid worden tijdens je training dan kun je gebruik maken van de Led Lampjes boven op het toestel die precies aangeven in welke hartslag- of vermogenszone je fietst. Wil je je Strava Live Segments zien, Boom instellen. Komt er een berichtje binnen of een telefoontje, ook dan geven de Leds  -als je dat wilt- de notificatie aan.

 

En dat alles voor slechts eur 239 inclusief een gratis (extra) Wattbiketraining bij Fietsen op Wattage. Deze training kan je bv. gebruiken om je FTP te bepalen, zodat je daarna kan trainen in jouw eigen zones! Hoe gaaf is dat?!