Aangezien we bij Fietsen op Wattage wekelijks steeds meer trainingen aanbieden en er voor onze trainers natuurlijk wél tijd over moet blijven om ook zélf te kunnen trainen, zijn we op zoek gegaan naar nóg een Wattbike trainer, naast Eveline, Kirsten, Harmen, Harry en Richard. En, we kunnen gelukkig melden  … we’ve got him :-), Gert Noordhoek!

 

De afgelopen weken hebben jullie Gert al kunnen zien trainen bij Fietsen op Wattage, vanaf volgende week verzorgt hij samen met Harry, om en om, de trainingen op dinsdagavond. Verder neemt ook Gert van tijd tot tijd trainingen over als andere trainers een keer verhinderd zijn.

 

Hieronder stelt Gert zich voor …

 

Pas in 2004 ben ik écht gaan sporten. Ik maakte voor die tijd wel fietstochten en lange wandelingen, maar écht sporten kon ik dat zelf niet noemen. Allereerst ben ik begonnen met hardlopen om iets aan mijn conditie en overgewicht te doen, ik was namelijk veel te zwaar en had nauwelijks conditie. Omdat ik merkte hoe goed het me deed, werd dit gaandeweg een levensstijl voor mij. Van niet-sporter maakte ik in een paar jaar tijd de transitie van beginnende sporter naar hardlooptrainer. Sporten heeft me namelijk veel gebracht. Behalve flink afvallen en een betere conditie ben ik beter in contact met mijn lichaam en gevoelens gekomen bijvoorbeeld. Hoe meer ik bewoog, hoe beter mijn stemming werd!

 

Sinds 2010 verzorg ik diverse trainingen aan verschillende doelgroepen. Hardlopen voor volwassenen met autisme, mountainbikeclinics voor beginnende mtb-ers, een vrouwenloopgroep begeleiden, mensen met een verstandelijke beperking begeleiden bij het maken van tochten op de mountainbike, het (sportief) begeleiden van mensen met een burn-out of depressie, mindfulness clinics geven, etc, etc..

 

Behalve hardlopen, ben ik in de loop der tijd ook steeds meer gaan fietsen. Niet alleen op de Utrechtse Heuvelrug, maar ik heb ook de recreanten versies gefietst van de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Liege Bastogne Liege, Mergelheuvelland Tweedaagse, etc, etc…

 

In 2014 maakte ik kennis met de Wattbike. Ik ontdekte al snel dat je op een Wattbike op een manier kunt trainen die op de weg niet of nauwelijks haalbaar is. Wanneer ik buiten fiets, geniet ik graag van steeds weer een andere omgeving, maar veel sneller ga je van dat soort ritjes niet fietsen. Met de binnentrainingen op de Wattbike geef ik mijn conditie een extra boost en kan ik langer en beter buiten fietsen. Meer genieten dus!