Op zondag 8 april a.s. organiseren wattbikers Wilma, Michel en Richard, tevens drie van de deelnemers aan de Pyreneeënchallenge, om 09.00 uur een klimtraining bij Fietsen op Wattage. Daarbij wordt de Tourmalet vanuit Maarsbergen (virtueel, dat wel …) beklommen.

 

Vrij vertaald betekent de Tourmalet zoiets als, de verkeerde weg, de slechte omweg. Water in de mond voor journalisten. Zo ook tijdens de eerste Touretappe die over deze col voerde. Volgens de legende noemde de wielrenners de organisatoren ‘moordenaars’ en criminelen’. Dit was echter slechts één wielrenner, de meeste renners vonden de klim zwaar maar fantastisch. Iets wat nog steeds zo is en altijd zo zal blijven.

 

We beklimmen de Tourmalet op 8 april, net als tijdens de Pyreneeënchallenge in september vanuit Luz Saint Sauveur.

 

Het profiel van de klim …

 

 

We verwachten zo’n 1,5 uur over de klim, die zo’n 20% zwaarder is dan de Alpe d’Huez, te doen.

 

De opbrengst van deze training komt 1:1 ten goede van de Stichting Ride 4 Kids, www.ride4kids.nl in haar strijd tegen energiestofwisselingsziekte bij kinderen.

 

Met jouw deelname aan de training draag je bij aan de doelen van Ride4Kids én verbeter je bovendien je eigen kracht en conditie, op weg naar jouw fietsuitdagingen dit voorjaar en deze zomer ….

 

Bestel via “inloggen” / “abonnementen” op deze site voor eur 20 p.p. een ticket en verzeker jezelf van een fiets. Doe het snel, want … vol = vol