De voordelen van binnen trainen zijn ongetwijfeld bekend. Je hoeft niet op het verkeer te letten en kan je dus helemaal concentreren op je hartslag- en vermogenszones, je trapfrequentie en je traptechniek. Het is bovendien tijdsefficiënt. In kortere tijd kan je indoor dezelfde inspanning leveren als buiten. En je kan trainen wanneer je wilt, óók als het buiten (te) nat, glad of donker is. Dat maakt het ook om te testen of een blokkentraining uit te voeren de ideale omgeving, want de omstandigheden zijn steeds dezelfde.
 
Maar in een peloton rijden, waaiers vormen of hoe je het best bochten rijdt, kunnen we je op de wattbikes helaas níet leren.
 
Goed nieuws!
Eveline Bremmer van Ga mee Fietsen (www.gameefietsen.nl) en
Harry Dohmen van The Cycling Expert (www.thecyclingexpert.nl)
kunnen je die vaardigheden wél bijbrengen. Zij zijn beiden gediplomeerd NTFU Race 3 trainer, dus bij hen ben je in goede handen.
 
Eveline start al in maart met een Start to bike training. De eerste van de 4 Start to bike trainingen start op vrijdag 8 maart a.s., de volgende op 15, 22 en 29 maart, steeds om 13.00 uur. Data voor vervolgtrainingen voor startende fietsers volgen later.
Daarnaast geeft Eveline een training aan op het niveau van (licht) gevorderde wielrenners. Die cyclus van 10 weken start per 15 maart en vervolgens op 22 en 29 maart, 5, 12, 26 april, 10, 17, 24 mei en 7 juni. Aanvangstijd steeds 09.30 uur. De trainingen duren maximaal 2 uur en een kwartier en zullen gericht zijn op het fietsen in een groep, bochten, klimmen en dalen, opbouwen van de basisconditie.
 
Harry biedt in de maanden maart en april, vanaf zaterdag 30 maart, aanvangstijd: 9.30 uur, zíjn Start to bike trainingen aan. Vervolgens doet hij dat op 6,13 en 20 april.
 
Harry start in de eerste week van mei, bij voldoende belangstelling zowel voor mid-gevorderden als voor ver(der)-gevorderden, op woensdag 1 mei en op donderdag 2 mei met zijn buitentrainingen. Steeds om 19.00 uur, dus geen gehaast vanuit werk enz … Dit betreft een cyclus van 10 weken.
 
Start en finish van deze buitentrainingen is Fietsen op Wattage, Heygraefflaan 26a, Maarsbergen. Daar kan je vóór of ná de training ook even terecht voor een kop koffie, je sportvoeding en een sanitaire stop.
Wil je meer weten over de trainingen en de kosten? Meld je dan bij Eveline, Ga mee Fietsen of bij Harry, The Cycling Expert.
PS: en als je (óók) door wilt gaan met indoor trainen, dan kan dat in de maanden mei en juni ook gewoon doen
Exacte dagen en tijden van deze trainingen volgen!